Likheter och skillnader

Så här några dagar innan valet tycker IDG att det är dags att granska ett antal EU-kandidater i deras nätpolitik.

Det är lite kul att se hur de flesta kandidater verkar tävla om att vara mest lik Engström (Piratpartiet) och Josefsson (Vänsterpartiet). Men en kandidat verkar sticka ut på ett oroväckande sätt (inte oväntat om man är emot kopiering iofs). Jag undrar dessutom varför t ex Hökmark inte är med, han är ju Moderaternas etta. Tydligen har partierna (utom PP då men det var ju underförstått) inte toppnamn som prioriterar nätfrågor vilket är bra konsumentupplysning, så att säga. Det blir lite tydligt när man ser hur kandidaterna i enkäterna är placerade på respektive partiers listor. De som inte kan tänka sig rösta PP men ändå bryr sig om nätfrågor får här lite ledtrådar.

Jag är emot smuts- och pajkastning så ni får läsa artiklarna och dra slutsatser själva. Jag kan dock inte låta bli att ge en ledtråd för vilken kandidat jag tycker särskiljer sig från mängden. Varför jag tycker det kanske framgår av kandidatens svar.

Uppdatering:
Missade ursprungligen en IDG-artikel.

8 responses to “Likheter och skillnader

 1. HAHA. Färm vill riva upp FRA-lagen. Lagen hans parti utformade och som han röstade för. Snacka om ”Oshit bara en vecka kvar till valet”. Vad för tomtenissar tar de väljarna för egentligen?

 2. Ella ska ha credd för att hon rakryggat står för sina åsikter (till skillnad från vissa andra kappvändare på den där listan).

  Med det sagt, så hoppas jag innerligt att hon hålls långt borta från någon form av myndighetsmakt, ty hennes åsikter är helt uppåt väggarna galna!

  Signalpolitik och en arrogant ”svenska värderingar über alles”-attityd är inte min kopp te.

  • Cred för att hon är rakryggad. Kanske det. Men är det ett pluspoäng att vara rakryggad? Är det inte ett minimikrav på en [blivande] företrädare av folket?

   • Jo, man kan ju tycka det. Dessvärre är inte rakrygghet något jag sett politiker prestera i någon större utsträckning de senaste åren.

    Jag hoppas innerligt att PP och den gryende nätpolitiken kan ändra det.. annars är jag inte säker på att jag vill bo i det här samhället längre.

 3. Färm röstade väl knappast för FRA-lagen? Däremot för IPRED i parlamentet.

 4. Ajdå, dålig research från min sida, ber om ursäkt. Icke desto mindre är ju FRA ett ”brainchild” av sossarna. Dessutom litar jag lika mycket på det fläsket som jag litade på Reinfelt ’06 när han sade ”vi skall inte kriminalisera en hel generation”. Jag hade rätt då och misstänker att jag har det nu också.

  • Om det är någon tröst, så läs länken i min uppdatering.

   IPRED
   Göran Färm, (s)
   – Vi röstade för EU-versionen av Ipredlagen när den röstades under 2004.

   Datalagringsdirektivet
   Göran Färm, (s)
   – Vi röstade för datalagringsdirektivet, eftersom det tog större hänsyn till integriteten. Genom datalagring kan man styrka brottsmisstankar för mord, men också avföra brottsmisstankar. Det är dock otänkbart för oss att datalagringsdirektivet öppnas upp för att även spåra pirater på nätet, det var absolut inte syftet. Det är dags att man också ser till konsekvenserna för integriteten men också hur detta slår praktiskt för telefonbolag och internetleverantörer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s