Späckat schema på FSCONS

Så var det dags för lansering av FSCONS.org med information och anmälningsformulär för höstens konferens i Göteborg 13-15 november.

FSCONS 13-15 November Göteborg

FSCONS 13-15 November Göteborg


Schemat börjar så smått att fyllas och det ser ut att bli en väldigt lyckad och intressant konferens sätt till ämnes- och talarlistan.

I år har konferensen FSCONS – Free Society Conference and Nordic Sumit – två huvudspår; Free Society och Free Software. Det som gör det så intressant och tacksamt att arbeta med konferensen är just denna intressanta mix och helhetsperspektivet på hur fri mjukvara samverkar med ett fritt samhälle med fri kultur och fria människor.

Jag tänkte här pusha lite för Free Society-spåret och nämna en del programpunkter därur. (Schemat är preliminärt och ändringar kan förekomma.) Fortsättning följer!

Själva konferensen börjar lördagen 14 november (efter ett socialt event på fredagen). Erik Möller inleder spåret med att tala om ”Future of Wikipedia and the Wikimedia Foundation”. Därefter tar ett gäng unga pirater över då Amelia Andersdotter, Krister Svanlund, Jimmy Callin och Kalle Vedin talar om ”Young Pirate: Young people and hacktivism”.

Sedan föräras konferensen ett besök av Karin Kosina (vka kyrah) (hennes sajt ligger nere f.n.)med anförandet Hackerspaces FTW!. Förmiddagens Free Society-spår rundas av före lunch med Björn Lundell (arkitekten bakom Open Source-programmet på Skövde Högskola, bland annat) som lyfter fram vikten av öppna standarder inom offentlig förvaltning i föredraget ”Being Open about lock-in effects in the Swedish public sector: Taking Open Standards seriously”.

Detta var bara lördag förmiddag :) Fortsättning följer och det kan även ni göra, på twitter.

Uppdatering: Karon Kosinas föredrag Hackerspaces FTW! finns det nu en abstract till.

One response to “Späckat schema på FSCONS

  1. Pingback: FSCONS utlovad fortsättning « Majestatis Pluralis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s