FSCONS utlovad fortsättning

FSCONS 13-15 November Göteborg

FSCONS 13-15 November Göteborg


Här kommer del två i serien där jag avser skriva om Free Society-spåret på FSCONS och nämna en del programpunkter därur. (Schemat är preliminärt och ändringar kan förekomma.)

Förra delen hann fram till lunch på lördagen och jag fortsätter här med eftermiddagen.

Efter lunch inleder Edmund Harriss med att föreläsa om Street Maths. Det är ett projekt för att engagera människor i matematik genom att t ex konstruera saker. Målet är att matematik inte ska vara kulturellt bundet och att folk ska upptäcka ämnet på ett lekfullt sätt.

Sedan tar Smári McCarthy över med Building Societies – Lessons learned from the Internet, där vi får höra Smáris idéer om vad internet kan lära oss om hur vi organiserar samhällen.

Johan Söderberg följer upp med presentationen ”Darknets of Light – Homebrewed Free Space Optics in the Czech Wireless Community”. Där får vi höra om Ronja, ett av världens första kommersiellt framgångsrika öppna och fria hårdvaruprojekt. Ronja (wikipedia) är ett system för att skicka data över en ljussignal som utvecklades i Tjeckien. Tekniken gör det möjligt att t ex strömma video i DVD-kvalitet mellan hushåll trådlöst (eller bara dela på en internetuppkoppling!).

Fortsättning följer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s